Geriausias ketaus puodas – reitingai ir nuomonės 2021 m. Vasario mėn

Ketaus puodas – pirkimo vadovas, eiliškumas ir testas

Ketaus puodas yra naudingas indas bet kurioje virtuvėje. Jis yra patvarus, tvirtas ir tikrai tarnaus daugelį metų. Modelį su dangčiu rekomendavo dauguma vartotojų „Lamart LT 1062 471826“. Jo talpa yra 6 litrai, todėl jis tinka visai šeimai. Puodas atsparus įbrėžimams, greitai įkaista ir atlaiko net labai aukštą temperatūrą. Nelipni danga padeda valyti. Jei ieškote mažesnio puodo, jus gali sudominti produktas Staub Cocotte 40500-101-0. Jo skersmuo yra 10 cm, o talpa – 0,25 l. Profiliuotas dangtis užtikrina tinkamą vandens garų cirkuliaciją. Matinis emalis puodo viduje neleidžia lipti maistui, o išorinis spalvotas sluoksnis apsaugo nuo įbrėžimų ir įbrėžimų.

palyginimo lentelė

Privalumai

Trūkumai

Santrauka

Pasiūlymai

Pirkimo vadovas – kokį ketaus puodą pirkti?

Ketaus puodai yra indai, kurie tampa vis populiaresni dėl aukšto atsparumo temperatūrai ir ilgalaikio veikimo. Šios rūšies patiekalai leidžia paruošti mūsų mėgstamus patiekalus per labai trumpą laiką. Tačiau parduotuvėse esančių modelių skaičius gali apsunkinti tokio pirkimo pasirinkimą. Todėl mes parengėme vadovą, kuris jums pasakys kurį ketaus puodą pasirinkti.

Kas yra ketaus ir koks geriausias ketaus puodas?

Ketaus yra geležies ir anglies lydinys, kurio dėka iš šios medžiagos pagaminti indai turi daug unikalių savybių. Visų pirma, geriems ketaus puodams, skirtingai nei pagamintiems iš nerūdijančio plieno ar aliuminio, būdingas geras šilumos laidumas, kurio dėka galime būti tikri, kad mūsų patiekalas yra tolygiai iškeptas ar keptas. Ketaus puodai pasižymi tuo, kad jie yra labai atsparūs aukštai temperatūrai ir mechaniniams pažeidimams, pavyzdžiui, įbrėžimams, deformacijoms ir kt. Todėl tai yra įranga, į kurią verta investuoti, kad galėtumėte mėgautis jos gera kokybe daugelį metų.

Funkcionalumas

Ketaus puodai yra žinomi dėl savo funkcionalumo, nes jie naudojami gaminant įvairius patiekalus. Todėl tokiame inde galime ne tik virti, bet ir kepti, kepti, troškinti ar net kepti orkaitėje. Tokio tipo įranga visų pirma puikiai tiks patiekalams, kuriuos reikia ilgai ir lėtai gaminti, paruošti. Pavyzdys čia galėtų būti bigai ar troškiniai.

Tokio tipo puodai puikiai tiks paruošti visų rūšių mėsą, pavyzdžiui, paukštieną, jautieną ar kiaulienos nugarinę. Dėl ilgo kepimo proceso galime būti tikri, kad mėsa yra tolygiai apskrudusi ir viduje nebus žalia. Šio produkto naudojimas orkaitėje yra labai paprastas ir įdomus. Mes neturime jaudintis, kad indo liekanos išdegs iki indo dugno ir šonų.

Du didžiausi tokių puodų privalumai yra šie:

Universalumas – ketaus puodai pasižymi tuo, kad juos galima saugiai naudoti visų tipų viryklėms, t. y. indukcinėms, elektrinėms, keraminėms ir dujinėms viryklėms. Tai reiškia, kad net keisdami viryklę vis tiek galime naudoti mėgstamus patiekalus.

Šilumos paskirstymasKetaus puodai garsėja tuo, kad po kaitinimo ilgą laiką palaiko pastovią temperatūrą. Tai leidžia sunaudoti mažiau energijos patiekalams ruošti. Be to, patiekale paruoštas ir patiektas maistas ilgą laiką išlaikys aukštą temperatūrą, todėl greitai neatvės.

Nelipni danga

Nepridegantys indai turi specialią daugiasluoksnę dangą, kuri neleidžia maistui prilipti prie puodo dugno ir sienų. Todėl valyti indą yra labai paprasta ir nereikalingas sunkus šveitimas. Be to, šio tipo danga yra sustiprinta keramika ir atspari visų rūšių mechaniniams pažeidimams, pavyzdžiui, įbrėžimams ar deformacijoms. Be to, tai taip pat apsaugo nuo kenksmingų cheminių medžiagų išsiskyrimo iš ketaus. Taigi galime būti tikri, kad mūsų patiekale nėra priemaišų ir jis neturi specifinio metalo poskonio.

Rankenos

Prieš perkant ketaus puodą, verta atkreipti dėmesį į tam tikro modelio rankenų kokybę. Jie gali būti ketiniai, todėl yra rizika, kad virimo metu jie įkais. Tokiu būdu galite nusideginti, o tokios įrangos perkėlimas gali būti gana problemiškas. Gera alternatyva yra medinės rankenos, kurios gaminant maistą neįkaista. Todėl tokį puodą lengva ir saugu naudoti. Kita vertus, reikėtų atsiminti, kad, skirtingai nei indai su ketaus rankenomis, indų su medinėmis rankenomis negalima naudoti orkaitėje.

Viršelis

Pirkdami ketaus puodą, verta atkreipti dėmesį į dangčio ir jo rankenos kokybę. Jis gali būti pagamintas tik iš ketaus. Šis modelis greitai įkais ir gali būti problemiškas gaminant maistą. Aliuminio dangčiai dažniausiai turi plastikinę rankeną. Be to, jie yra lengvi. Stikliniai dangteliai taip pat bus geras pasiūlymas, nes jie leis mums stebėti virimo procesą, neatrandant tam tikro indo.

Dizainas

Ketaus puodai yra įvairių spalvų variantų. Gamintojai, stengdamiesi neatsilikti nuo mados, siūlo įdomių, pastelinių spalvų patiekalus. Taip pat yra neapdorotų modelių, be didelių dekoracijų.

Laikant šilumą

Indai, patiekiami ketaus puoduose, ilgai palaikys temperatūrą. Jie puikiai tinka patiekti karštus ar šaltus patiekalus, nebijodami greitai atvėsti ar ištirpti. Be to, šios rūšies patiekalai puikiai tinka laikyti maistą šaldiklyje ar šaldytuve, pavyzdžiui, mėsai ir žuviai marinuoti. Taip pat verta prisiminti, kad speciali emalio danga neleidžia kvapui plisti.

Ketaus svoris

Puodai ir kiti indai iš ketaus pasižymi dideliu svoriu. Kuo sunkesnis modelis, tuo geresnis jo geležies ir anglies santykis. Atminkite, kad užterštame ketyje yra daug oro burbuliukų, todėl įranga yra lengvesnė. Tačiau gaminant maistą, tai gali sulaužyti.

Dydis

Šio tipo indai yra įvairių dydžių. Mažiausias iš jų yra 1,5 litro talpos, o skersmuo – 13,5 cm. Vėliau yra 2,5 l puodų, kurių skersmuo yra 15 cm. 3 l talpos ir 17,5 cm pagrindo skersmens modelis bus didesnis už jį. Didžiausias variantas yra 5 l puodas, kurio skersmuo yra 20,5 cm.

Ketaus puodai geromis kainomis

Ketaus puodų kainos priklauso nuo gamyboje naudojamo geležies-anglies lydinio kokybės ir gamintojo. Pigiausi modeliai yra tie, kurie kainuoja apie 50 PLN. Šio tipo įranga dažniausiai turi ketaus rankenas ir dangtį, todėl gaminti maistą nebus malonu. Įrenginių, kurių kaina yra iki kelių šimtų zlotų, atveju esame tikri dėl ketaus kokybės, kuris yra atsakingas už vazono tarnavimo laiką.

5 geriausi ketaus puodai. Opine 2021 m

Ketinis puodas gali atrodyti kaip reliktas, tačiau turime daug lengvesnių plieninių puodų, kuriuos galima be baimės plauti indaplovėje, tačiau vis dėlto geras tokio tipo patiekalas pravers kiekvienoje virtuvėje. Joje galite gaminti, kepti, ruošti įvairius skanėstus, kurie visada būna skanūs ir sultingi. Todėl mes paruošėme šį ketaus puodo reitingas.

1. Lamarto puodas 33X25Cm su dangčiu LT 1062 471826

Virtuvėje, be tradicinių patiekalų ir indų, taip pat bus naudingas ketaus puodas su dangčiu „Lamart 1062 471826“. Jo talpa yra 6 litrai, todėl galite paruošti valgį visai šeimai. Emalio danga tiek viduje, tiek išorėje palengvina puodo išlaikymą švariu. Tai taip pat apsaugo nuo maisto likučių klijavimo. Danga atspari įbrėžimams, įbrėžimams ir bet kokiems mechaniniams pažeidimams.

Ketaus puodas „Lamart“ gali atlaikyti iki 280 laipsnių šilumos. Jis tinka tiek virti, tiek kepti. Dengiant emalį nereikia naudoti daug riebalų. Todėl paruošti patiekalai yra sveiki ir skanūs. Dvi didelės rankenos palengvina puodo nešiojimą. Dangtis gerai prilimpa prie krašto, o prie jo pritvirtinta rankena neįkaista. Puodas greitai tampa karštas, o tai pagreitina paruošimo procesą.

Žmonės, nusprendę įsigyti ketaus puodą su „Lamart“ dangčiu, yra patenkinti pasirinkimu. Jo talpa leidžia gaminti maistą daugybei žmonių. Emalio danga neleidžia maistui prilipti, net kepant be daug riebalų.

„Lamart LT 1062 471826“ puodo su dangčiu matmenys – 33 cm x 25 cm. Jis yra šviesiai smėlio spalvos, o jo minimalistinis dizainas patiks visiems, nes jis tinka įvairioms virtuvėms, įvairiems stiliams.

Privalumai

Atsparus danga:

Tiek puodo vidus, tiek išorė yra atsparūs pažeidimams ir įbrėžimams.

Nelipnus paviršius:

Puodo viduje esantis emalio paviršius leidžia gaminti maistą su mažai riebalų, nedeginant maisto.

Didelis patvarumas:

Puodas gali atlaikyti labai aukštą temperatūrą, net iki 280 laipsnių Celsijaus.

Talpa:

Didelė talpa leidžia paruošti maistą visai šeimai ar draugų grupei.

Estetinis dizainas:

Puodas yra ryškus ir pagamintas minimalistiniu stiliumi, todėl jis patiks visiems.

Trūkumai

Didelis svoris:

Puodas yra labai sunkus, todėl žmonėms, turintiems nedidelę kūną ar silpnesnį fizinį kūną, sunku nešti puodą, ypač jei jis užpildytas maistu.

2. Staub ketaus kokotinis puodas 10 cm 40500-101-0

Stilingas „Staub Cocotte 40500-101-0“ ketaus puodas tinka kepimui ir kepimui. Jį galite naudoti bet kokio tipo viryklėse, įskaitant indukcines virykles. Puodas gali atlaikyti aukštą temperatūrą iki 260 laipsnių Celsijaus, todėl tinka ir kepimui orkaitėje. Daugiasluoksnė emalio danga yra labai patvari, atspari įbrėžimams ir kitiems mechaniniams pažeidimams. Išorinis sluoksnis yra blizgus, o vidinis – matinis. Abi dangas lengva valyti. Matinė danga apsaugo ingredientus nuo …