Geriausia sodo rūkykla – reitingai ir nuomonės 2021 m. Vasario mėn

Ar svajojate rūkyti šviežią mėsą, žuvį ar daržoves savo sode? Jei taip, turėtumėte įrengti rūkyklą. Tačiau suprantame, kad tinkamo modelio pasirinkimas trunka ilgai. Kad būtų lengviau apsipirkti, parengėme reitingą, kuriame pateikiamos geriausios šiuo metu rinkoje esančios rūkyklos. Kurdami sąrašą atsižvelgėme į gamybai naudojamas medžiagas, paprastą priežiūrą ir naudojimo saugumą. Interneto vartotojų dažniausiai rekomenduojama rūkykla „Mastergrill MG504“. Tai modelis, pagamintas iš pažeidimams atsparaus chromuoto plieno. Produktas aprūpintas geros kokybės termometru, leidžiančiu kontroliuoti temperatūrą viduje. Į komplektą įtrauktos grotelės yra ne tik patvarios, bet ir lengvai prižiūrimos. Vartotojas gali reguliuoti patekimą į orą. Jei dėl kokių nors priežasčių šis modelis jums nepatiko, perskaitykite kitus pasiūlymus. Sodo rūkykla buvo antroje reitingo vietoje „Biowin 330“. Produktas turi tvirtas dureles su langu, pro kurį galime stebėti mėsą.

palyginimo lentelė

Privalumai

Trūkumai

Santrauka

Pasiūlymai

Kokią sodo rūkyklą pirkti?

Pirkinių vadovas

Rūkyta mėsa vis labiau populiarėja. Daugelis žmonių tai daro tik prieš Kalėdas arba kelis kartus per metus. Yra ir tokių, kurie su tuo susiduria kasdien. Patys paruošti mėsą teikia daug pasitenkinimo, o skonis, kurį galime įgyti, nepalyginamas su kuo kitu. Be to, mes žinome, kas yra mūsų šaltibarščiai. Juose nėra konservantų, dažiklių ar didžiulio vandens kiekio, o tai padidina produkto svorį. Priešingai nei atrodo, rūkymas savarankiškai neturi būti sunkus iššūkis ar nemažos išlaidos.

Ypač jei rūkome daug mėsos ir perkame žalią mėsą dideliais kiekiais. Tada galime pasikliauti labai patraukliomis nuolaidomis. Tačiau norint rūkyti mėsą ar dešras, mums reikia rūkyklos. Todėl šiame vadove pateiksime jums patarimus įsigyjant tokio tipo įrangą. Sužinosite, kuri sodo rūkykla jums tinkamiausia ir kas svarbu ją perkant.

Medžiaga – kokią sodo rūkyklą turėtumėte pasirinkti?

Šio tipo produktų pasirinkimas yra tikrai didelis, o tai, deja, mums kelia problemų. Kalbant apie rūkyklos korpusą, jis pagamintas iš akmens, atsparus aukštai temperatūrai. Tačiau pats interjeras ir grotelės turėtų būti pagaminti iš nerūdijančio plieno. Svarbu, kad prietaisas nerūdytų ir nesugadintų net intensyviai jį naudojant.

Galia

Nors atrodo, kad rūkymas yra glaudžiai susijęs su medienos naudojimu, yra ir elektrinių modelių. Tokių rūkyklų privalumas yra tas, kad mums nereikia medienos. Be to, rūkančiojo skleidžiamas kvapas nėra toks stiprus. Kita vertus, daugelis žmonių mano, kad mediena yra geriausias sprendimas, nes tinkamai parinkta rūkyta mėsa suteikia išskirtinį skonį.

Dydis – geriausia sodo rūkykla

Prietaiso dydį reikia pritaikyti pagal jūsų poreikius. Kuo daugiau rūkysime, mums reikės panašiai didesnės įrangos. Tačiau nepamirškite, kad labai dideliems modeliams reikia daugiau medienos ir daugiau galios (elektrinių rūkyklų atveju). Nepamirškite atkreipti dėmesio ne tik į išorinius įrangos matmenis, bet ir į jo vidinį pajėgumą, kuris turi realią įtaką tam, kiek galime vienu metu rūkyti. Verta patikrinti jo svorį, ypač jei norite jį pastatyti terasoje. Kai kurie modeliai yra tokie sunkūs, kad negali stovėti tokiose vietose.

Papildomi daiktai

Verta atkreipti dėmesį į gaminio įrangą. Dažnai rūkyklose yra įvairių lentynų ar kabliukų. Kartais pritvirtinama keptuvė ir papildomos grotelės. Daugelyje prietaisų yra kabliukų kabliukams ir grotelėms, tačiau juos reikia įsigyti papildomai. Termometras yra labai svarbus, nes jis leidžia mums patikrinti temperatūrą rūkalo viduje. Tai svarbu, nes per aukšta arba žema temperatūra turi įtakos rūkytos mėsos skoniui ir vėlesniam galiojimo laikui. Įdomus sprendimas yra įmontuotas įrenginys ir skaidrus langas. Tokiu būdu galime patikrinti temperatūrą viduje neatidarę durų.

Rūkymo rūšis

Verta patikrinti, ar duotas modelis leidžia mums rūkyti. Kalbama apie šaltą, šiltą ir karštą rūkymą. Priešingai nei atrodo, ne visa įranga pritaikyta tokiam darbui, ir jei mums patinka rūkyti, tikrai norėsime išbandyti visus metodus.

Rūkykla-grilis

Rinkoje yra prietaisų, kurie gali būti naudojami tik kaip rūkyklos, bet ir tokių, kuriuos galima naudoti kepant ant grotelių. Tai labai įdomus sprendimas, leidžiantis sutaupyti daug vietos sode ar terasoje. Jei mėgstate kepti dešreles, tokia įranga gali būti nepakeičiama.

Durys

Prieš pirkdami pažvelkite į duris. Geriausia pasirinkti vieną su maža taure, kad galėtumėte stebėti rūkymo procesą jų neatidarę. Durys turi būti sandarios, kad šiluma neišbėgtų iš vidaus.

Dūmtraukis

Didelis, pageidautina aukštas kaminas yra svarbus, kad mūsų aplinka nebūtų dūminė. Tai ypač svarbu, kai perkame rūkyklas su grotelėmis. Rūkymas – tai veikla, kurios metu susidaro didelis kiekis dūmų, kurie gelia akis ir, deja, daro viską blogą kvapą. Per mažas nustatymas bus nepraktiškas.

Pažiūrėk

Atrodytų, kad tai ne toks svarbus klausimas, nes ar rūkykla turi gerai atrodyti? Priešingai nei atrodo, verta pasidomėti mus dominančios įrangos dizainu. Kodėl? Visų pirma todėl, kad tokia rūkykla gali papuošti mūsų sodą. Tinkamai parinktas puikiai įsilies į likusias apylinkes.

Laimei, rinka siūlo įvairius labai patrauklių formų pasiūlymus, kurie atrodo puikiai. Kai kurie yra taip paruošti, kad juos galima dažyti bet kokia spalva, taip gaunant įdomų efektą.

Sodo rūkyklos geromis kainomis

Šio įrenginio įsigijimo kaina priklauso nuo kelių veiksnių. Jo dydis, dizainas, taip pat papildomi sprendimai, turintys įtakos jo funkcionalumui. Pigiausi modeliai kainuoja apie 300 PLN, o brangiausių kainuoja net keliasdešimt tūkstančių zlotų.

Geriausios sodo rūkyklos 2018 m

Patys paruošta ir rūkyta mėsa bus ne tik sveikesnė nei pirkta parduotuvėje, bet ir suteiks daugiau pasitenkinimo. Vis daugiau žmonių yra suinteresuoti pasigaminti savo šalto mėsos pjaustymo, tačiau norint tai padaryti, mums reikės rūkyklos. Geras, tvirtai pagamintas produktas, kurį bus patogu naudoti, papildomai skatina paruošti gardžią šaltą mėsą. Kad jums būtų lengviau pasirinkti produktą, mes paruošėme šį geriausių vartotojų atsiliepimų sulaukusių sodo rūkyklų reitingą.

Mūsų rekomendacijos

„Mastergrill MG504“

„Mastergrill & Party“ rūkančiųjų modelis MG504 yra prietaisas, skirtas rūkymo mėgėjams. Šis modelis turi du tinklelius, dvi keptuves ir, be to, praktišką termometrą.

Pateiktas produktas pagamintas iš aukštos kokybės chromuoto plieno, kuris yra labai atsparus nepalankioms oro sąlygoms. Kita vertus, keptuvės yra pagamintos iš plieno ir padengtos emaliu.

Rūkykla yra dviejų lygių ir kiekviena iš jų turi atskiras duris. Be to, šiame modelyje yra oro tiekimo iš vidaus reguliavimo sistema. Rūkyti galime rūkant šaltai (iki 25 laipsnių C), karštai (nuo 25 iki 50 laipsnių šilumos) ir karštai (nuo 50 laipsnių iki 90 laipsnių šilumos).

Prietaisas turi tokius matmenis: aukštis – 78 cm, plotis – 40,5 cm ir gylis – 37,5 cm. Grotelių matmenys yra aukštis – 33,5 cm, o plotis – 34 cm. Kita vertus, keptuvių skersmuo yra 32 cm.

Šis modelis sulaukė didelio vartotojų pripažinimo. Visų pirma, jie labai vertina jo funkcionalumą ir tvirtą darbą.

„Mastergrill MG504“ yra sodo rūkykla, kurios matmenys 38 cm x 41 cm x 120 cm. Produktas pagamintas iš chromuoto plieno. Modelyje yra 2 grotelės.

Privalumai

Prieiga prie oro:

Pateiktoje rūkykloje yra gerai išvystyta oro prieigos reguliavimo sistema. Dėl to vartotojas gali lengvai pritaikyti modelį prie šiuo metu paruošto patiekalo.

Grotelės:

Produktas turi 2 tinklelius, kurių dėka jis laikomas talpiu. Keptuvės pagamintos iš geros kokybės emaliuoto plieno, kuris užtikrina, kad jos nebus per greitai sugadintos.

Termometras:

Rinkinyje yra tvirtas termometras. Todėl patiekalus paruošti yra lengviau. Be to, vartotojui nereikia pirkti termometro, o tai keltų papildomas išlaidas.

Plienas:

Rūkalių gamyboje naudojamas chromuotas plienas yra atsparus mechaniniams pažeidimams ir aukštai temperatūrai. Todėl modelis ilgą laiką išlaiko patrauklią išvaizdą.

Dizainas:

Produktas yra juodos spalvos. Pasak vartotojų, rūkykla gerai atrodys bet kuriame sode.

Trūkumai

Rankenos:

Kai kurie žmonės pastebėjo, kad durų rankenos greitai įkaista, todėl būkite atsargūs, kad nesudegtumėte rankų. Geriausia apsirengti apsauginėmis pirštinėmis.

„Biowin Professional 330“

Profesionali „Biowin 330108“ rūkykla yra praktiškas, palyginti nedidelis prietaisas, puikiai tinkantis įsikurti sode ar net terasoje. Rūkykla susideda iš lentynų, kablių ir barų.

Šis modelis turi diafragmą, atskiriančią krosnį nuo rūkymo kameros, o tai veiksmingai apsaugo nuo rūkytos mėsos degimo. Be to, rūkykla turi dvigubas šonines sienas, kurios užtikrina tolygų temperatūros pasiskirstymą.

Rūkymo kameroje esantis termometras padės mums kontroliuoti rūkymo procesą. Be to, mums nereikia atidaryti durų, temperatūrą galime patikrinti tik pro langą.

Grotelės pagamintos iš chromuoto nerūdijančio plieno. Jo priežiūra mums nebus problema. Jo matmenys yra aukštis – 80 cm, plotis 39 cm ir gylis 28 cm.

Jei ieškote mažos, patogios įrangos, tai yra pasiūlymas jums. Šis produktas yra …